fbpx

A coach tulajdonképp egy edző, aki nem a testünket, hanem a lelkünket, személyiségünket edzi. Számos válfaja létezik, és különböző módszerekkel, eszközökkel dolgozik. A coach alapvetően a jövőre koncentrál, nem a múltbéli eseményeket elemzi, és nem (csak) a jelen problémáit oldja meg – az a mediáció feladata. Az ügyfél a saját eszközeit találja meg jövőbeni céljai eléréséhez.

Miben segíthet: „Milyen munka való nekem? Érdemes-e pályát váltanom? Hogyan szerezhetnék több önbizalmat? Hogy mondjak nemet? Hogy kommunikáljak hatékonyan, érthetően? Hogy oldjam meg párkapcsolati problémáimat? Mi a célom az életemben? Miért halogatom a következő lépéseket? Miért nem tudok bízni a férfiakban/nőkben? Miért félek a gyerekvállalástól, hogy küzdhetem le? Hogy tudnám elengedni a megfelelési kényszert?”

A coaching folyamat általában 5-10 ülésből áll, melyek 90 percesek. A beszélgetések során számos személyiségtesztet tölt ki az ügyfél, ill. megismerkedik olyan otthon végezhető gyakorlatokkal, melyek segíthetik a döntést, a továbblépést, a változást az élete kívánt területén.

Kategória: