fbpx
kommunikáció

Eleged van már az ölre menő vitákból? Teljesen mindegy, hogy milyen a napotok, mindig üvöltözés a vége, és már látod, hogy nem ez a megoldás...

Empatikus kommunikáció tanfolyam a TE megoldásod is a békés és hatékony problémamegoldásért

Úgy érzed, hogy már a kapcsolatotok van veszélyben az örökös – esetleg üvöltözős – viták miatt? 

Már szinte bármit akarnál mondani, mindig vita a vége, és azt érzed, hogy máshogy szinte már nem is tudod elmondani, amit akarsz, viszont így sem hallják meg, hiába kiabálsz már hangosan…

Odáig jutottál, hogy már remegő gyomorral hozol fel egy témát, de tudod, hogy hiába akarsz higgadt lenni, egyszerűen elsodor az indulat, a másik meg nem értése, és akkor már mindegy…

Előre félsz emiatt a közös vacsoráktól, programoktól? Vagy már nem is szólsz semmiért, kerülöd a másikat. Nincs ötleted, eszközöd, hogyan mondhatnád el, hogy te mire vágysz, mit érzel, mit kérsz?

Sokszor magadat hibáztatod, amiért ide jutottatok? Állandóan dühös vagy a másikra vagy magadra, és nem látod a kiutat az ördögi körből? Sokszor értitek félre egymást, pedig másokkal olyan jókat tudsz beszélgetni, csak a pároddal, gyerekeiddel nehéz a kommunikáció?

Te úgy gondolod, már mindent megpróbáltál, de mégsincs megoldás? Belefáradtál a vitákba, a monológokba, a hallgatásba?

Nem kell tovább őrlődnöd, jó helyen jársz, segítelek abban, hogy ez ne legyen többé. Görgess lentebb, és ismerd meg módszerem!

Tovább megyek:

képzeld el a következőt: reggeliztek vagy vacsoráztok.

Mindenki együttműködik a reggeli, a vacsora elkészítésében, a terítésben, a tálalásban. Leültök és meséltek a napotokról, megbeszélitek az előttetek álló feladatokat, akár a nehézségeket, problémákat. Mindenki meghallgatja a másikat, kíváncsiak vagytok egymás érzéseire, igényeire, véleményére. Van, hogy nem értetek egyet, de még akkor is higgadtan, türelmesen tudtok beszélgetni. A vacsora végén mindenki együttműködik a rendrakásban, majd elindul a szokásos esti rutin békében, szeretetben.

Ez nem álom, és korántsem lehetetlen!

Van egy módszer, ami egyszerre tesz képessé arra, hogy hatékonyan képviseld, amit Te szeretnél, emellett együtt tudsz működni, empátiát tudsz adni a beszélgetőtársadnak.

És ez a módszer nem arról szól, hogy meghunyászkodsz vagy feladsz magadból valamit, nem! Ez a módszer úgy segít az önérvényesítésben, hogy közben a másik is megkapja azt, amitől jól lesz!

Ráadásul csak egy 4 lépésből álló technika, plusz a hátterében álló elmélet és gyakorlás kell ahhoz, hogy ez működjön.

Sőt, ha csak Te kezded el megtanulni és alkalmazni, akkor is hatással leszel a környezetedre, változást fogsz tapasztalni és magabiztosabban fogod kezelni a konfliktusaidat bárkivel, a kisgyerekektől az idősekig, ismerősöktől ismeretlenekig.

Módszerem segítségével az alábbi sikerlépcsőn mész végig:

Kezdetek:

Ha a játszmák és a viták állandóak az életedben, de felismerted, hogy lépned kell.

Máris megtetted az első lépést. A játszmák hátterében sokszor az őszinte, elfogadó környezet, egymás megértésének a hiánya áll. A nyílt, érzésekre épülő kommunikáció elsajátítása megoldja a mindennapos ördögi kör jellegű vitáidat.

Sokszor érezheted, 

hogy már egy ideje nem is beszéltek

Nem akarjátok egymást bántani…, átmeneti nyugalmat élhettek meg, de ez egy alattomos, feszült, álnyugalom, egy vihar előtti csend, melynek sokszor közöny és szakítás a vége. 

Ha érzed, hogy ebből ki kell mozdulnod, akkor használni tudod az erőszakmentes kommunikáció lépéseit, különösen az én-üzenetek, a szükségletek, a kérés megfogalmazásának technikáját.

Beszélgetést kezdeményezel,

mert meguntad a hallgatást. Türelmes vagy, alkalmazkodsz, és mégsem tapasztalod azt, hogy ért téged a másik: elbeszéltek egymás mellett. Vajon miért? 

Ez sokszor gyerekkori mintáink, feltételezéseink, előítéleteink miatt vagy korábbi játszmáinknak köszönhetően történik így. Erre megoldást ad az EMK 1. pillére, mely megtanítja szétválasztani véleményed a megfigyeléstől, azaz a TÉNYtől.

Apró lépések

Elindul végre a beszélgetés

Értitek egymást, de még nem tudtok megállapodni, megegyezésre jutni, mert azt szoktátok meg, hogy küzdenetek kell az igazatokért, csak így érvényesíthető az akaratotok, így érhettek célt.

Az EMK csodálatos jellemzője, hogy egyszerre tesz képessé önérvényesítésre és együttműködésre.

Az eredmény az, hogy megbeszélitek a problémákat, képesek lesztek mindkettőtök igényeit figyelembe véve megállapodásra jutni, ami mindkettőtöket elégedetté, boldoggá tesz. Már képes is vagy az EMK mind a 4 lépésének alkalmazására.

Empátiád fejlődik

Kíváncsi leszel a másik érzéseire

Nemcsak saját magadra figyelsz, hanem a másik érzéseire, gondolataira, kérdéseire is oda tudsz figyelni.

Kiderül számodra, hogy sokszor nem is a másik kérése a fontos, hanem az azt mozgató érzés, szükséglet.

Így nem is biztos, hogy azt kell megadnod, amit kér, hanem a szükségletére érdemes fókuszálni, akár más megoldást ajánlva, ami neked is elfogadható.

Folyamatosan dolgozol

Elvárások nélkül nézed önmagad és a másikat

Előfordulhat, hogy még így sem lesz olyan megoldás, ami mindkettőtök egyetértését képviseli, DE már képes leszel elfogadni ezt, képes leszel arra, hogy ne legyenek elvárásaid, hanem azt is megoldásként tudd elfogadni, ha nem egyeztek meg.

Ez a szeretet egyik megnyilvánulása: a teljes elfogadás, ami az intimitás egyik alapköve is.

Miért tőlem tanulj?

DSC_1444

Varga Szilvia Edit vagyok, és mediátorként, coach-ként, gyakorló édesanyaként, feleségként naponta alkalmazom a módszert és megváltoztatta a saját életemet, valamint a hozzám forduló több mint 500 ügyfelem életét.

Tőlem nemcsak az erőszakmentes kommunikáció lépéseit, technikáját fogod megtanulni, hanem a tranzakcióanalízisben alkalmazott önismereti modelleket is megismered.

Ezáltal megérted, miért nem működött eddig a kommunikációd, sőt, képes leszel változtatni gyerekkori mintáidon is.

Tanuld meg te is a módszert, kommunikálj könnyedén, empatikusan!

Görgess lentebb, hogy megtudd, miről van szó tréningemben!

Tréningemben az alábbiakról fogsz tanulni:

Lapozz bele a tréninghez készített munkafüzetembe

Válassz csomagjaim közül, és legyenek mielőbb kiegyensúlyozottak a napjaid, oldd meg hatékonyan és empatikusan a vitáid!

Profi csomag

1. BÓNUSZ 

Hogyan mondj nemet, amikor szükséges és hogyan fogadd a kritikát – füzet a hétköznapokban használható gyakorlatokkal

2. BÓNUSZ 

30 kérdéses személyiségteszt arról, hogy te milyen konfliktuskezelési típusba tartozol – részletes magyarázattal, tippekkel, gyakorlati megoldásokkal a változtatáshoz

3. BÓNUSZ 

50 kérdéses önismereti teszt az ún. sorskönyvi üzenetekről, az előírásokról, hogy megtudd, te milyen gyerekkorból hozott “akár” káros szülői üzeneteket, mintákat cipelsz magaddal. Hozzá részletes magyarázattal, tippekkel és gyakorlati megoldásokkal a változtatáshoz.

4. BÓNUSZ 

Az erőszakmentes kommunikáció 4 pillérének gyakorlásához feladatlap, részletes magyarázattal, minta szituációkkal, valamint olyan különleges helyzetek leírása, mint a düh kezelése, büntetés vagy jutalmazás, hogyan adjunk elismerést, mit kezdhetünk a „muszáj” feladatokkal.  

5. BÓNUSZ 

90 perces online vagy személyes konzultáció velem 18.000 Ft értékben, hogy megoldjuk játszmáidat, feltárjuk gyerekkori mintáidat és kérdezhess bármit a témában! + 3 konfliktusodat közösen fogjuk feldolgozni veled, és megoldást találunk a legégetőbb problémáidra (ez 5.000 Ft értékű extra ajándék).

32.990 Ft

legkeresettebb

EQ csomag

1. BÓNUSZ 

Hogyan mondj nemet, amikor szükséges és hogyan fogadd a kritikát – füzet a hétköznapokban használható gyakorlatokkal

2. BÓNUSZ 

30 kérdéses személyiségteszt arról, hogy te milyen konfliktuskezelési típusba tartozol – részletes magyarázattal, tippekkel, gyakorlati megoldásokkal a változtatáshoz

3. BÓNUSZ 

50 kérdéses önismereti teszt az ún. sorskönyvi üzenetekről, az előírásokról, hogy megtudd, te milyen gyerekkorból hozott “akár” káros szülői üzeneteket, mintákat cipelsz magaddal. Hozzá részletes magyarázattal, tippekkel és gyakorlati megoldásokkal a változtatáshoz.

17.990 Ft

Empátia csomag

+BÓNUSZ 

Hogyan mondj nemet, amikor szükséges és hogyan fogadd a kritikát – füzet a hétköznapokban használható gyakorlatokkal

12990 Ft

Nem tudod, hogy neked való-e egy online, videós tréning, és tudnál-e így tanulni?

Nézd meg rövid videóm ízelítőül, melyet a tréningből készítettem neked!

Tudásanyagomról, tréningemről írták

„Szilvi workshopja összeköti az erőszakmentes kommunikációt a gyerekkorból hozott mintákkal. Nem csupán tanulhattuk, hogy hogyan fejezzünk ki valamit asszertíven, hanem azt is megérthettük, honnan jönnek a maguktól a szánkra toluló mondatok. … Ez a néhány óra rávilágított, mik ezek a minták nálam, és mit tehetek, hogy elmozduljak azoktól a hatásoktól, amelyektől szeretnék.”

http://egyboszorka.hu/eroszakmentes-kommunikacio

„Számtalan akadálya van, hogy úgy kapcsolódjunk másokhoz, ahogyan szeretnénk, például gyermekkori mintáink. Ezeket először fel kell ismernünk magunkban, és gyakorlással változtatnunk rajtuk ahhoz, hogy képesek legyünk másképp reagálni, mint ahogy azt zsigerből tennénk. (ehhez) érdemes utánaolvasni, és/vagy részt venni Szilvi kurzusain.”

Egy erőszakmentes kommunikációs tréning tanulságai

„Nagyszerű beszélgetéssel, interaktív kurzussal készült nekünk, hogy az Erőszakmentes Kommunikációt elsajátíthassuk. Bevallom, rendkívül sok szava elgondolkodtatott és bizony be fogom építeni a saját kommunikációmba mindenképp.”

https://read-blog.blog.hu/2020/12/04/onismeret_es_eroszakmentes_workshop

A többi cikkért kattints az Érdekel gombra:

Garanciáim

Ha végighallgatod a tananyagot, megcsinálod a feladatokat és gyakorolsz, garantálom, hogy képes leszel empatikusan kommunikálni. Ha mindezek ellenére elakadnál a megvalósítással, írd meg nekem a tapasztalataidat és megkeressük közösen, mi az oka annak, hogy nehéz számodra a megvalósítás.