fbpx

A boldogító IGEN és ami utána következik – párkapcsolati tanácsadás a világ legeredményesebb tesztje, a PREPARE/ENRICH segítségével

Vajon összeillünk-e párunkkal:

 • a személyiség,
 • a kommunikáció,
 • a konfliktuskezelés,
 • a pénzügyek,
 • a szabadidő,
 • a szexualitás,
 • a gyerekvállalás/gyereknevelés és szülői szerep,
 • a család és barátok,
 • a női/férfi szerepértelmezés
 • a lelkiség, a világnézet, az értékrend terén?
 • Idealizáljuk-e mi vagy a párunk a saját párkapcsolatunkat, és szőnyeg alá seperjük-e a problémákat?
 • Mik az elvárásaink a házasságunkról/párkapcsolatunkról?
 • Meg vagyunk-e elégedve jelenlegi kapcsolatunkkal?
 • Mit hozunk a származási családunkból (szüleinktől, nagyszüleinktől), és ezek könnyítik vagy nehezíthetik kapcsolatunkat?

Mindezen kérdéseket felméri a PREPARE/ENRICH teszt, emellett személyiség-diagnosztikával és személyes adatokkal kiegészítve olyan gazdag anyagot ad a tanácsadó  és a pár kezébe, mintha már a tanácsadás megkezdése előtt 3-5 alkalommal beszélgetett volna egymással a tanácsadó és a pár.

A PREPARE / ENRICH (Felkészítés / Gazdagítás) egy párkapcsolati diagnosztikai és tanácsadói csomag, amelyet házasulandó, házas és együtt élő párok részére dolgoztak ki.

185 kérdésből álló teszt, amely:
– felszínre hozza a párkapcsolat erősségeit és növekedési területeit,
– gazdag diagnosztikai adatmennyiséget szolgáltat a pár kapcsolatáról, szociális és családi hátteréről,
– lehetőséget nyújt a megelőzésre, illetve a gyors és szakszerű segítségre, támogatásra.

A teszt költsége 35 dollár/pár + tanácsadás. A teszt után minimum 1 alkalommal találkozunk annak kiértékelése, megbeszélése miatt, ez másfél órát vesz igénybe, költsége 22.500 Ft.

A kiértékelés után együtt egyezünk meg abban, mely területeken szükséges még segítség, és hány alkalommal találkozunk még. A teszt kitölthető online és papír alapon is.  A párok anonimitása garantált az adatok feldolgozása során, a tanácsadókat pedig titoktartás kötelezi.

A tanácsadó, azaz én segítek értelmezni a kapott eredményeket, és megállapítani az összefüggéseket az egyes párkapcsolati területek, problémák között ill. a pár származási családja, személyiségjegyei, otthonról hozott mintái között. Emellett megoldást, gyakorlatokat is adok a pároknak ahhoz, hogy a fejlesztendő területeken eredményeket, javulást érjenek el.  Egy gyakorlati munkafüzetet is kapnak a párok, a feladatokat együtt értelmezzük, majd az eredményeket, megoldásokat megbeszéljük, és segítek, ha elakadtak valamely területen.

A PREPARE / ENRICH tudományos háttere

Prof. Dr. David H. Olson, akinek kutatási eredményeire épül a program, a Minnesotai Egyetem Családszociológiai Tanszékének professzor emeritusza. Célja az volt, hogy létrehozzon egy szabványosított rendszert, amelyben integrálhatja a legfontosabb pár- és családterápiás kutatások eredményeit. A folyamatos kutatásoknak és a növekvő adatbázisnak köszönhetően a PREPARE / ENRICH mára egyedülálló statisztikai háttérrel rendelkezik. A tesztet eddig világszerte négy és fél millió pár töltötte ki, és az eljárás tudományos megbízhatóságát szaklapokban megjelent tanulmányok hosszú sora (több mint 1.200), valamint több mint száz PhD disszertáció igazolja.

Ha felkészülnél tudatosan a hosszú párkapcsolatra, ha gazdagítanád tudásoddal párkapcsolatod vagy úgy érzed, problémáitok vannak, és megoldást szeretnél, töltsétek ki a tesztet, és nézzük meg, miben és hogyan tudtok fejlődni!

Várlak szeretettel!

Varga Szilvia Edit
családi mediátor, coach, kommunikáció szakértő