PÁRKAPCSOLAT OKOSAN
A boldogító IGEN és ami utána
következik – házassági tanácsadás...

TOVÁBB OLVASOM

MENTORÁLÁS
Ha tudni szeretnéd, milyen rossz szokások,
gyerekkori élmények vezérelnek,
és szeretnél változtatni rajtuk,
gyere tanulj önismeretet!

TOVÁBB OLVASOM...

CSALÁDI PROBLÉMÁK MEGOLDÁSA

Varga Szilvia, közgazdász, kommunikációs szakember, mediátor, párkapcsolati tanácsadó, coach, feleség és édesanya vagyok. Nagyfiam édesapjától békében váltunk el, de fiamnak iskolai nehézségei, figyelemzavara lett, így eszközt szerettem volna kapni ennek kezelésében, valamint volt és jelenlegi férjemmel a korábbiaknál hatékonyabban akartam megoldani a nehéz helyzeteket. Többek közt ez indított el a segítő pályán, habár a mediáció és coaching mindig az életem része volt.


PROGRAMOK / ELŐADÁSOK

Sokszor érzed, hogy feszült és ideges vagy?
Nehéz türelmesnek maradnod a pároddal, gyerekeiddel? Sokszor szakad el nálad túl hamar a cérna? Pedig szeretnél nyugodt maradni és nem szívesen kiabálsz, vitatkozol, sőt, meg is bánod sokszor azt, amit mondtál?
Már most, néhány nappal/héttel a kényszerű bezártság után érzed, hogy nehéz lesz ez az időszak, ha nem kapsz segítséget a problémamegoldáshoz?

Március 24-én estétől kezdve 6 napon át MINDEN ESTE 19:30-tól egy félórás gyors és gyakorlatias ÉLŐ videóban Facebook oldalamon adok INGYENES ismereteket és ötleteket a konfliktusok empatikus és hatékony kezeléséhez, az erőszakmentes kommunikáció módszerével.

Minden videóban lesz:
elméleti háttér az erőszakmentes kommunikáció alapjairól
– néhány életből vett szituáció
játékos feladatok az elhangzottak otthoni gyakorlásához, gyerekekkel (is)
– ÉS kérdezési lehetőség
Várlak szeretettel Benneteket! Legyen ez a nehéz időszak minél problémamentesebb és együttműködőbb a családon belül!

A videók a Facebookon visszanézhetők.
Ám ha szeretnéd, hogy elküldjem számodra a 6 db egyenként 30 perces előadás videóanyagát, valamint a hozzájuk tartozó – összesen 6 db – munkafüzetet, mely tartalmazza az előadások írásos anyagát, a feladatok részletes leírását és kinyomtatható anyagokat a gyakorlatokhoz, játékokhoz (összesen 80 oldalnyi tananyag), kérlek, add meg adataidat az alábbi űrlapon a számla kiállításához és utald át a csomag árát, azaz 4.990 Ft-ot a Raiffeisen Banknál vezetett Varga Szilvia Edit néven lévő 12020407-01476912-00100009 számlaszámra.
Köszönöm! Varga Szilvia Edit

Cím (a számlázáshoz szükséges)

Az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat elolvastam, megértettem és tudomásul vettem.
A kapcsolati űrlap kitöltésével tudomásul veszem és engedélyezem, hogy Varga Szilvia a megadott elérhetőségeimen felvegye velem a kapcsolatot.

Engedélyezem, hogy megadott email címemre Varga Szilvia olyan üzenetet küldjön, melyben tájékoztat az általa szervezett és kínált programokról, eseményekről, ajánlatokról, lehetőségekről.


MEDIÁCIÓ

A mediáció jelentése középen állni, közvetíteni, tartalma pedig egy olyan konfliktuskezelő, vitarendező eljárás, amelynek célja a felek kölcsönös megegyezése alapján, a vitában nem érintett közvetítő bevonásával, a felek közötti vita rendezésének megoldását tartalmazó megállapodás létrehozása. A mediáció alapkövei az önkéntesség, a titoktartás és a közvetítő semlegessége. A mediáció segíthet párkapcsolati, családi problémák esetén és közösségek (iskola, óvoda, munkahely) konfliktusainak megoldását is előre mozdíthatja.

A mediációs folyamat jogi támogatását szakértői segítséggel is biztosítom, amennyiben szükséges, Dr. Nemes Dalma ügyvédnő bevonásával. Dr. Nemes Dalma családjogi ügyvédként dolgozik, és régóta híve a mediáció általi megoldásoknak, munkája során is a békés utat pártolja. Mediátor képzése folyamatban van, de együttműködésünk során jogi támogatást tud nyújtani a különböző, családjogi viszonyokkal összefüggő kérdések megoldásában, legyen az:
– egy házassági, élettársi együttélés alatt felmerült probléma,
– vagy esetleg a különválási folyamat során felmerült kérdés, megállapodás. Dr. Nemes Dalma ügyvédnő az alábbi elérhetőségeken érhető el: 
Telefon: +36706031758 
Email: drnemesdalma[kukac]gmail[pont]com 
Weboldal: www.drnemesdalma.hu

Dr. Nemes Dalma
(Forrás: az ügyvédnő által rendelkezésre bocsátott saját fotó)

EMPÁTIA

Az együttműködő vagy empatikus kommunikáció nem csak egy módszer, hanem egy gondolkodásmód is egyben. Megtanít szétválasztani a megállapításunkat az előítéleteinktől, a feltételezéseinktől, az általánosításoktól, a kritikától. Célja, hogy mindenki szükségleteit kielégítse a kommunikáció, azaz eredményes, hatékony, nyertes-nyertes megoldás szülessen. Ehhez meg kell tanulnunk felismerni saját érzéseinket, szükségleteinket, és rákérdezni, ráérezni a másik érzéseire, szükségleteire, majd konkrét, megcselekedhető kérésként megfogalmazni, amit szeretnénk.


ÖNISMERET

Ahhoz, hogy ne ismételjük meg korábbi hibáinkat, hogy ne rossz gyermekkori mintáinkat éljük meg, hogy tudatosan, felelősséget vállalva, felnőtt életet élhessünk, és tudjuk, akarjuk tudni, hogy mi okoz számunkra örömet és mi a célunk az életünkkel, szükségünk van önismeretre. Segíthet, hogy megtudjuk, mit miért teszünk, s hogyan tudunk ezeken változtatni, ill. hozzájárul ahhoz, hogy kiegyensúlyozottabbak legyünk és valóban önmagunkat adjuk.


PÁRKAPCSOLATI TANÁCSADÁS

Fel lehet tudatosabban készülni egy házasságra? Hogyan lehetne a legkevésbé tudatos, leginkább érzelmekkel elvakított időszakban, azaz a szerelem időszakában felkészülni arra, amit majd akkor látunk a kapcsolatról, a párunkról, mikor már nem csak az érzelmeink vezérelnek? Hogyan óvható meg egy párkapcsolat attól, hogy bekövetkezzen a „rózsaszín köd” után a viták időszaka, vagy akár a válás. A párkapcsolati tanácsadás és az általam használt Prepare/Enrich teszt használható „megelőzésre” és „gyógyításra” is. Azaz a pár fel tud készülni arra, hogy mely területeken lehetnek együttélésük során nehézségek, de kialakult párkapcsolati problémák, válsághelyzetek esetén is használható, hiszen diagnosztizálja, hogy mely területeken van szükség a konfliktusok megoldására, és mely területek működnek jól, amelyekre érdemes (arany) tartalékként támaszkodni.


CÉGEK / INTÉZMÉNYEK

Elbeszéltek egymás mellett a beszélgetőtársaddal? Nem értik a beosztottak, hogy mit kérsz tőlük? Nehéz a szervezeti változásokat véghez vinni a vállalkozáson belül? Nem érted, hogy mi a beosztottak motivációja? Nem vagy nehezen vállaljátok fel a cégen belüli konfliktusokat, nézeteltéréseket? Mindezek felismerésében és megoldásában segít a kommunikációs és önismereti tréning. Eredménye lehet az erősebb felelősségérzet, mások meghallgatásának és megértésének képessége, az elégedettség, elismertség érzése, a munkahelyi légkör javulása, kisebb fluktuáció, nagyobb lojalitás, kevesebb vita, konfliktus, motiváltabb munkavállalók.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!