HU
Magyar
HU
Magyar
GB
English
HU
Magyar
HU
Magyar
GB
English
Családi problémák
Megnyugtató megoldások
mediációval a családi harmóniáért

A boldogító IGEN és ami utána következik - házassági tanácsadás a világ legeredményesebb tesztje, a PREPARE/ENRICH segítségével 

Vajon összeillünk-e párunkkal:

  • a személyiség,
  • a kommunikáció,
  • a konfliktuskezelés,
  • a pénzügyek,
  • a szabadidő,
  • a szexualitás,
  • a gyerekvállalás/gyereknevelés és szülői szerep,
  • a család és barátok,
  • a női/férfi szerepértelmezés
  • a lelkiség, a világnézet, az értékrend terén?

Idealizáljuk-e mi vagy a párunk a saját párkapcsolatunkat, és szőnyeg alá seperjük-e a problémákat? Mik az elvárásaink a házasságunkról/párkapcsolatunkról? Meg vagyunk-e elégedve jelenlegi kapcsolatunkkal? Mit hozunk a származási családunkból (szükeinktől, nagyszüleinktől), és ezek könnyítik vagy nehezíthetik kapcsolatunkat?

Mindezen kérdéseket felméri a PREPARE/ENRICH teszt, emellett személyiségdiagnosztikával és személyes adatokkal kiegészítve olyan gazdag anyagot ad a tanácsadó  és a pár kezébe, mintha már a tanácsadás megkezdése előtt 3-5 alkalommal beszélgetett volna egymással a tanácsadó és a pár.

SZERETNÉM KITÖLTENI A TESZTET!

A PREPARE / ENRICH (Felkészítés / Gazdagítás) egy párkapcsolati diagnosztikai és tanácsadói csomag, amelyet házasulandó, házas és együtt élő párok részére dolgoztak ki.

165 kérdésből álló teszt, amely

- felszínre hozza a párkapcsolat erősségeit és növekedési területeit,

- gazdag diagnosztikai adatmennyiséget szolgáltat a pár kapcsolatáról, szociális és családi hátteréről,

- lehetőséget nyújt a megelőzésre, illetve a gyors és szakszerű segítségre, támogatásra.

Nemzetközi szinten 14 nemzeti iroda és több mint 150.000 tanácsadó dolgozik az eszközzel. A teszt kitöltését, az eredmények megbeszélését, valamint a hozzá tartozó tanácsadást csak speciálisan képzett tanácsadók: párterapeuták, pszichológusok, lelki pásztorok, mentálhigiénikusok, coach-ok, mediátorok vagy más segítő szakmákban dolgozók vezethetik. A párok anonimitása garantált az adatok feldolgozása során, a tanácsadókat pedig titoktartás kötelezi. A párok világnézetének, hitének tiszteletben tartása alapkövetelmény minden PREPARE / ENRICH tanácsadó számára.

A teszt költsége 7500 Ft/pár + tanácsadás. A tanácsadás alkalom számaiban a párral történik megegyezés a kitöltés után. Min. 1 alkalommal találkozunk a teszt után, annak kiértékelése, megbeszélése miatt, ez másfél órát vesz igénybe, költsége 15.000 Ft. A teszt kitölthető online és papír alapon az irodámban, személyesen (Tárnok, Álmos u.15.).

A PREPARE / ENRICH tudományos háttere

Prof. Dr. David H. Olson, akinek kutatási eredményeire épül a program, a Minnesotai Egyetem Családszociológiai Tanszékének professzor emeritusza. Célja az volt, hogy létrehozzon egy szabványosított rendszert, amelyben integrálhatja a legfontosabb pár- és családterápiás kutatások eredményeit. A folyamatos kutatásoknak és a növekvő adatbázisnak köszönhetően a PREPARE / ENRICH mára egyedülálló statisztikai háttérrel rendelkezik. A tesztet eddig világszerte négy és fél millió pár töltötte ki, és az eljárás tudományos megbízhatóságát szaklapokban megjelent tanulmányok hosszú sora (több mint 1.200), valamint több mint száz PhD disszertáció igazolja.

A PREPARE/ENRICH magyarországi képviselője a Ketten Együtt Házassági Műhely, a PREPARE/ENRICH tanácsadói képesítést itt szereztem, tanácsadói számom: H-00433.